Januar - 2015
N P T S č P S
  01 02 03
04 05 06 07 08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31

Skupnost občin Slovenije je pozvala občine, da sporočijo v obliki kratkega zapisa svoje primere dobre prakse s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov.

Januarja se je odzvalo 5 občin.

Odpri datotekoENERGETSKE DOBRE PRAKSE OBČIN najdete tukaj.

Na naslov sasa.kek@skupnostobcin.si lahko oddate svoje prispevke v slovenskem in angleškem jeziku, podprte s fotografijami in internetnimi povezavami na več tudi v prihodnje.

Dobre prakse občin iz različnih držav v angleškem jeziku zbiramo v okviru projekta Covenant CapaCITY in jih urejajo naši partnerji. Objavimo jih takoj, ko jih prejmemo od oblikovalcev.

SOS je na svoji stojnici na sejmu NEXPO v Rijeki med drugim predstavljal tudi projekt Covenant CapaCITY in online platformo za usposabljanje občin. Projekt smo predstavljali s tiskano publikacijo, ki je na voljo tudi v spletni PDF različici z naslovom Odpri datotekoENERGIJA, PRILOŽNOST ZA OBČINE, ter individualnimi pogovori z različnimi udeleženkami in udeleženci sejma, saj so projektna orodja na voljo v 12 različnih jezikih. Med temi jeziki je slovensko, hrvaško, bolgarsko, romunsko, grško in angleško gradivo bilo posebej zanimivo za ciljno skupino sejma, to je lokalna samouprava JV Evrope. SOS je na sejmu navezal stike tako z občinami, kot različnimi podjetji s področja trajnostne energetike in predelave odpadkov v energijo, pa tudi različnimi institucijami, ki občinam tako ali drugače pomagajo ali sodelujejo pri podnebno energetskih zadevah. Več o projektu na www.covenant-capacity.eu.


V e-novicah projekta Covenant CapaCITY ne spreglejte:
Pilotni projekt za nizko-energetske objekte v občini Gabrovo (Bolgarija)
Padova (Italija) je implementirala standard energetske učinkovitosti za občinske stavbe
Teden Zelene Energije ozavešča na Kreti (Grčija)
Usposabljanje na temo sistemov obnovljivih virov energije je dalo impresivne rezultate
Trajnostni občinski razvoj na vseh področjih slovenskega podeželja

Bodite pozorni tudi na dva povezana dogodka v Fraiburgu:

Študijski obisk Freiburga - “Covenant CapaCITY in lokalni obnovljivi viri”!
Naročanje in financiranje - Delavnica na temo lokalnih obnovljivih virov    

Odpri datoteko3.e-novice Covenant CapaCITY so tukaj.


Izdali smo 2. projektne novice, ki so dosegljive na tej povezavi.

Na projektu Covenant CapaCITY je platforma za usposabljanje skoraj že pripravljena.

Triletni program »Krepitev zmogljivosti lokalnih uprav za pospeševanje lokalnih podnebno-energetskih ukrepov - od načrtovanja do ukrepov in monitoringa" se je pričel izvajati junija 2011 zaključil pa se bo maja 2014.
Covenant capaCITY sprejema izziv povečevanje energetsko trajnostno naravnanih skupnosti po Evropi. To dosegamo tako, da vam nudimo celovit evropski program za krepitev zmogljivosti za lokalne skupnosti, za podporo v vseh fazah izvedbe trajnostnega energetskega akcijskega načrta (SEAP) - od motivacije, načrtovanja, izvajanja, monitoringa do evalvacije. S tem usposabljamo in podpiramo občine za podpis Konvencije županov – povezujemo občine in regije ter njihove podpornike.

COVENANT capaCITY ima odslej tudi svojo spletno stran!

© 2008 - Skupnost Občin Slovenije. Vse pravice pridržane. O avtorjih